Lammracks

Lammracks utgörs av halva lammsadeln. Den steks i ugnen eller grillas och kan till servering vara skivad eller i en hel bit. Det är helt enkelt som en kotlettrad fast med långa ben. Lammracksen kan även bindas ihop i en ring och stekas till en så kallad lammkrona.

Lammracks går att tillaga på samma sätt som man gör revbensspjäll från bröstkorgen på grisen. På grisen styckas tjocka spjäll från de främre revbenen medan de tunna kommer från de bakre och det är just de tunna spjällen som ofta kallas spare ribs. De är mycket populära att grilla och precis på samma sätt kan du grilla dessa lammracks i sommartid:

Recept på lammracks till 6 personer

  • 1 kg lammracks
  • olja
  • ½ dl grillolja
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen
  • 2 tsk örtkryddor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Lägg lammköttet i en smord långpanna. Pensla med grillolja, salta och krydda.
  3. Stek i nedre delen av ugnen till innertemperatur 60-65°, ca 20 minuter.
  4. Låt köttet vila 15 minuter och skär i portionsbitar mellan varje ben.

Servera gärna tillsammans med en god potatisgratäng och en sallad.