Lammfärs

Lammfärs är malt lammkött och har en bättre fettsammansättning än nötfärs vilket gör att det inte bara är gott utan även nyttigt!

Lammfärs kan användas på samma sätt som annan färs till bland annat köttbullar och pannbiffar, men framför allt till grekiska, indiska och orientaliska rätter. Gör själv grekiska lammfärsbiffar efter receptet nedan.

Recept på lammfärsbiffar

  • 1 msk smör till stekning
  • 500 g lammfärs
  • 0.5 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 100 g fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka lökarna. Svetta löken i olivoljan, låt svalna.
  2. Rör ihop ströbröd och mjölk. Blanda lammfärsen med löken, ströbrödsmjölken, ägg, salt och svartpeppar. Smula försiktigt i fetaosten.
  3. Forma fyra biffar och stek gyllenbruna i smöret. Baka färdigt i ugnen 10 minuter. Servera med ugnsbakade rotsaker och god kall sås.

Du kan också göra goda pannbiffar på nöt- eller blandfärs med fetaost.